Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag22.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Sponsorn hyllar "The Mauler"

Publicerad: 11 Mars 2014, 12:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:44

Alexander Gustafsson är hetare än någonsin. För Dagens Media berättar nu John Marnell, vd på J Bil, om samarbetet med UFC-stjärnan.


Ämnen i artikeln:

Peugeot

Peugeot-återförsäljaren J Bil är en av Alexander Gustafssons sponsorer. Samarbetet började i samband med att UFC-stjärnan behövde ett nytt leasingavtal på en bil.

– En av Alex tränare är en mycket god vän till mig och jag lärde känna Alex precis efter att han kom till Stockholm. Han berättade om sitt UFC-kontrakt och frågade om han kunde få hjälp med leasing på en bil, berättar John Marnell, vd på J Bil, för Dagens Media och fortsätter:

– Absolut, tänkte jag. Men så gick han en match och vann, och då bestämde jag mig för att göra en större satsning istället.

Fröet till satsningen planterades, och en specialdesignad Peugeot togs fram.

– Vi fördjupade samarbetet med en specialmodell som är upkittad och specialutrustad med det mesta. Det är en begränsad upplaga som vi har satt Alex emblem på.

Bilen har marknadsförts i dagspress, på nättidningar samt i kommersiell radio. J Bil arbetar inte med några byråer utan det är marknadschefen på företaget som har tagit fram konceptet.

"The Mauler" besegrade häromdagen Jimi Manuwa, och enligt John Marnell har den senaste framgången redan gett utslag på försäljningsstatistiken.

– Det betyder massor. Klicken på våra banners har ökat och vi har fått in massor av samtal om bilarna. Efter matchen verkar det ha fastnat i folks medvetande, säger han och fortsätter:

– Vi har sålt slut på de The Mauler-bilar vi hade och har nu fått beställa in nya. Både igår och idag har det varit ett enormt tryck, och just nu är efterfrågan större än tillgångarna, vilket är ganska ovanligt i bilbranschen.

För Alexander Gustafsson väntar förmodligen en ny titelmatch mot den nuvarande mästaren Jon Jones. Vart och när är ännu inte bestämt, men John Marnell smider redan på nya planer i samarbetet.

– Om matchen går i Sverige så kommer det betyda enormt mycket, både för sporten och för oss. Alex är en vän till mig, han nämner vårt namn och pratar ofta om Peugeot. Så mycket press som det var inför den här matchen så kan man ju bara föreställa sig hur en titelmatch i Sverige kommer att explodera, säger han och fortsätter:

– Då tar vi fram en ny modell och ger samarbetet en ny skjuts.

UFC är alltjämt en ganska kontroversiell och polariserande sport i Sverige. Trots detta har John Marnell och J Bil inte stött på så mycket negativ respons.

– Såklart valde jag att ta lite risker när jag gick in i det här, men det har varit förvånansvärt lite negativa röster. Vissa har haft synpunkter, men vi har varit väldigt tydliga med varför vi gör den här satsningen. Det har alltid handlat om att skapa ett samarbete med en person som jag tror kan vara en förebild för unga. Alex är verkligen en inspirationskälla, säger han och berättar vidare:

– Vi ville kombinera våra kärnvärden och det vi står för med en förebild i en sport som kanske inte anses vara så korrekt. Alex har väldigt schysta grundvärderingar och uppträder alltid korrekt inför ungdomar. Han tolererar inte mobbing och har en tydlig etik och moral kring vad han gör. Om det arbetet kan få unga pojkar att inte gå ut och slå varandra på käften så är det ju jättebra.

Pär Ullrich

Ämnen i artikeln:

Peugeot

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.