Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Sponsorkampanj mot huliganism

Publicerad: 18 augusti 2011, 08:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:02

Huliganism, bengaler och bangers. Efter skandalerna tar nu Malmö FF:s sponsorer avstånd från huliganerna. Samtliga annonser i Sydsvenskan-bilagan Avspark ingår i kampanjen.


I vår har två matcher tvingats i Malmö tvingats avbrytas efter bråk där huliganer varit inblandande. Derbyt mot Helsingborg blev en skandal efter att en 18-årige man från Malmö-klacken attackerade Helsingborgs målvakt. Vid ett annat tillfälle slänges smällare, så kallade bangers, in på plan.

Nu har Malmö FF:s sponsorer fått nog av skandalerna.

Det är reklambyrån Adamsson Appelfeldt som ligger bakom kampanjen, där byrån övertalat samtliga annonsörer i fotbollsbilagan Avspark att ta avstånd från huliganism.

Alla annonser i bilagan – som distribueras med Sydsvenskan i morgon – är utformade efter respektive företags manér och kommer i både helsidor och halv- och kvartsidor.

– En gemensam aktivitet av det här slaget har aldrig genomförts förut. Men det är viktigt för klubbens alla partners och sponsorer att markera var man står när det gäller de huliganaktiviteter som lett till två avbrutna matcher den här säsongen. Att tydligt stå enade kändes rakt och effektfullt, med ett budskap alla kan ställa sig bakom säger Adamsson Appelfeldts ad Robert Nilsson i ett pressmeddelande.

Annonsutrymmet som utnyttjas är permanenta utrymmen som ingår i de stora sponsorernas avtal med Malmö FF.

En av Malmö FF:s huvudsponsorer är Sydtotal.

– Vi är både trötta och upprörda över att se vår fina stadion förvandlas till en obehaglig plats där ett fåtal personer förstör för tusentals fotbollsälskare. Det som upprör oss mest är att se skräckslagna barn som följt med sina föräldrar för att få en fotbollsupplevelse en lördag eftermiddag. Så vi enades om att uttrycka vår avsky mot de fotbollsförstörande aktiviteter som drabbat oss, säger Sydtotals administrative chef Jonas Tufvesson i ett pressmeddelande.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News