Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Splayone blir Europride-partner

Publicerad: 23 juli 2018, 07:21
Uppdaterad: 23 juli 2018, 07:43

Splayone blir Europride-partner, och släpper kampanjen "Därför går jag". Foto: Splayone

Hbtq-personer som Harris Lukeman, Samuel Berggren, Louise Lillrud och Jakob "Detvarmindag" Andersson delar i Splayones kampanj "Därför går jag", sina egna berättelser om varför det är viktigt att delta i Europride-paraden.


Ämnen i artikeln:

Pride

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

I augusti arrangerar Sverige Europride, som är en större variant av pridefestivalen, i Göteborg och Stockholm.  Influencernätverket Splayone lanserar i samband med detta en kampanj för att få fler att delta i paraden.

I filmen ”Därför går jag” berättar Hbtq-personerna Harris Lukeman, Samuel Berggren, Louise Lillrud och Youtubeprofilen Jakob Detvarmindag Andersson ur egna perspektiv varför det är så viktigt att delta i EuroPride-paraden

– För mig är det så enormt viktigt att visa att detta handlar bara om kärlek. Vem jag blir kär i, hur påverkar det egentligen någon annan? Jag är enormt hedrad och stolt över att ha fått förtroendet att delta i denna filmen, få dela en del utav min historia och att vara ambassadör för Stockholm Pride och EuroPride 2018, kommenterar Youtube-profilen Jakob Andersson.

Youtube är idag en plattform som många upplever vara en frizon där de kan vara sig själva, skriver Splayone i ett pressmeddelande. Detta gäller även HBTQ-rörelsen där många vittnar om att man tack vare plattformen bland annat känner sig mindre ensam idag när det är lättare att få kontakt med personer man relaterar till eller ser upp till.

Europride-ambassadören Jakob Andersson vittnar till exempel om vad youtube har betytt för honom, och även om vad hans följare som kontinuerligt hör av sig till honom, har berättat om. 

SplayOne uppmanar även fler att berätta sin historia eller sina reflektion kring varför de deltar i paraden, under hashtagen #därförgårjag.

– För oss på Splayone var det en självklarhet att gå in som partner till EuroPride då vi alltid står för människor lika värde och vikten av att få vara sig själv, kommenterar Anna Hammerlid Tollesson, som är Landschef på Splayone.

Alf Kjeller är  projektledare för Europride 2018:

– Vi är glada för samarbetet med Splayone och vi hoppas att det utmynnar i att fler vågar vara sig själva.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Pride

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.