Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Sonos lyfter musiken som humörförändrare

Publicerad: 20 oktober 2017, 11:32
Uppdaterad: 20 oktober 2017, 11:32

Sonos senaste kampanj visar hur musik kan verka både läkande och sövande – se de nya filmerna här.


Ämnen i artikeln:

GoogleAmazon

Sonos presenterade nyligen sin utmanare på marknaden med röststyrda högtalare, Sonos One. I samband med lanseringen rullar de nu ut en ny kampanj som med hjälp av musik från världsaktuella artister som Kraftwerk och Kendrick Lamar visar på hur Sonos kan hjälpa till att förändra stämningen i ditt hem.

I de tre filmerna hjälper Sonos One en tonåring att omvandla hjärtekross till en läkningsprocess, par att omvandla kvällsjobb till en spontan midnattsmiddag och föräldrar att omvandla sömnlösa nätter med skrikande tvillingar till sovande bebisar på soffan. 

– Hela kampanjen handlar om att visa på hur musik i hemmet på ett enkelt vis kan förändra ditt, din familjs och dina vänners humör. Och vad kan vara naturligare än att faktiskt kunna be sina högtalare att spela musiken precis då i stunden, utan att ens behöva ta upp telefonen, säger Ninni Lindertz, nordisk marknadschef på Sonos, till Dagens Media.

Sonos One kallar man för "den smarta högtalaren för musikälskare".

– Många idag tycker att det är jobbigt att familjen sprider ut sig i hemmet med sina egna privata skärmar. Vi vill visa hur man med hjälp av musik kan spendera mer kvalitetstid tillsammans, och faktiskt leva ett rikare liv.

I Sverige finns ännu inga röststyrningstjänster för högtalare, med Ninni Lindertz tror att det bara är en tidsfråga.

– Det här kommer antagligen vara det naturliga sättet att interagera med musik i hemmet i framtiden.

Kampanjen är producerad av New York-baserade Anomaly och Cornerstone och gjord i samarbete med artister som Pearl Jam, Sade, Radiohead, Kraftwerk, Tame Impala, Solange Knowles och Kendrick Lamar.

Kampanjen gick live online igår och kommer visas på bio och utomhus från och med den 23 oktober.

Högtalaren Sonos One lanserar med Amazon Alexa den 24 oktober och med Google Assistant under 2018.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GoogleAmazon

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.