Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

"Sofias änglar" gör insamling med Barncancerfonden

Publicerad: 16 Maj 2016, 14:25
Uppdaterad: 16 Maj 2016, 14:28

"Sofias änglar" fortsätter sitt samarbete med Barncancerfonden och startar insamling. "När man möter de här modiga barnen känns livet så orättvist", säger programledare Sofia Wistam.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5Discovery Networks

Programledarna Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm har under sina sex säsonger av "Sofias änglar" i Kanal 5 träffat flera familjer som drabbats av just barncancer, möten som har berört dem alla tre djupt.

– Vi har mött många fantastiska barn, som tyvärr drabbats. De är små kämpar. Klagar inte. Försöker ta vara på livet. När man möter de här modiga barnen känns livet så orättvist. Barn ska inte vara sjuka. De ska ha hela livet framför sig, säger Sofia Wistam i ett pressmeddelande.

I "Sofias änglar":s insamling kan alla vara med och bidra till Barncancerfondens arbete med att bekämpa barncancer. Den största delen av pengarna som samlas in läggs på forskning för att utveckla bättre behandlingar, men man kommer även arbeta för att ge drabbade barn och familjer råd och stöd.

Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige och ger också finansiellt stöd till utveckling av nya behandlingsmetoder, samt fortbildning inom barncancerområdet.

Insamlingen, som avslutas i oktober, hittar du på programmets Facebooksida.

"Sofias änglar":s insamling är en del av Discovery Networks Swedens övergripande CSR-samarbete med Barncancerfonden, som inleddes våren 2015.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kanal 5Discovery Networks

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.