Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Sodastream i kampanj inför kungliga bröllopet

Publicerad: 18 maj 2018, 07:30
Uppdaterad: 18 maj 2018, 07:49

Lördag 19 maj gifter sig brittiska prins Harry med den amerikanska skådespelaren Meghan Markle, mest känd från sin roll i tv-serien "Suits". Bild: Wikimedia commons

Inför bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle auktionerar Sodastream ut specialdesignade flaskor med minihattar inspirerade av kungliga huvudbonader. Intäkerna doneras sedan till välgörenhetsorganisationen Surfers Against Sewage.


Ämnen i artikeln:

Sodastream

Imorgon 19 maj gifter sig brittiska prins Harry med den amerikanska skådespelaren Meghan Markle, mest känd från sin roll i tv-serien "Suits".

Istället för bröllopsgåvor önskar sig brudparet donationer till utvalda välgörenhetsorganisationer, där Surfers Against Sewage ingår.

För att fira prins Harry och Meghan Markles engagemang i kampen mot engångsplastflaskor auktionerar Sodastream, som i flertalet reklamkampanjer de senaste åren kritiserat plaskflaskeproducenter, i samband med det bröllopet ut specialdesignade flaskor.

Flaskorna bär minihattar som är 100 procent återvinningsbara och skapade genom 3D-printing. Samtliga fem hattar är inspirerade av ikoniska huvudbonader som kvinnliga kungligheter tidigare burit.

Intäkterna doneras sedan till Surfers Against Sewage.

– Att hantera havsföroreningar som plasten orsakar bör vara högsta prioritet för regeringar, företag och människor. Sodastreams arbete för att minska plastkonsumtionen och främja användandet av återanvändbara flaskor är ett steg i rätt riktning mot plastfria hav och kuster. Det sänder också ett tydligt budskap till dryckesindustrin. Det här roliga projektet som skapats för att fira det kungliga bröllopet understryker vikten av att stoppa konsumtionen av engångsplast, säger Hugo Tagholm, vd på Surfers Against Sewage, i ett pressmeddelande.

Daniel Birnbaum, vd på Sodastream:

– Vi lyfter på hatten för det kungliga paret och önskar dem all lycka. Vi hyllar dem för att de kämpar för en värld fri från plastflaskor och för att de väljer Surfers Against Sewage som en av deras officiella välgörenhetsorganisationer. Jag hoppas att fler kommer att inspireras och gå med i kampen.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sodastream

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.