Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Snapchat röstfiskar

Publicerad: 23 September 2016, 14:19
Uppdaterad: 23 September 2016, 14:28

I en kampanj tillsammans med den ideella organisation Democracy Works' Turbovote uppmanar Snapchat amerikanerna att gå till vallokalerna. Användare kan med hjälp av appen kontrollera röstbehörighet och registrera sig för att rösta.


Ämnen i artikeln:

SnapchatDonald TrumpHillary Clinton

Snapchat når 41 procent av alla 18- till 34-åringar i USA. Den generationen har traditionellt sett haft ett lågt valdeltagande – och i år lär inte bli något undantag, enligt undersökningar. Det vill dock Snapchat ändra på, skriver Mashable.

– Demokratin i vårt land bygger på delaktighet. Men du kan inte delta om du inte registrerar dig för att rösta. Vi hoppas att detta försök förstärker vårt samhälles röst i november, säger en talesperson på Snapchat till Mashable.

Dwayne "The Rock" Johnson, Ryan Seacrest, Jared Leto, Ciara och Jimmy Fallon medverkar i kampanjen där de i videos förklarar hur det funkar att registrera sig för att rösta.

Jared Leto i Snapchats kampanj

 

Amerikanska röstbehöriga måste registrera sig i tid för att rösta i valet.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.