Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Kampanjer

Snapchat röstfiskar

I en kampanj tillsammans med den ideella organisation Democracy Works' Turbovote uppmanar Snapchat amerikanerna att gå till vallokalerna. Användare kan med hjälp av appen kontrollera röstbehörighet och registrera sig för att rösta.


Publicerad 2016-09-23 14:19
Uppdaterad 2016-09-23 14:28

Ämnen i artikeln:

Snapchat

Dela artikeln:

Snapchat når 41 procent av alla 18- till 34-åringar i USA. Den generationen har traditionellt sett haft ett lågt valdeltagande – och i år lär inte bli något undantag, enligt undersökningar. Det vill dock Snapchat ändra på, skriver Mashable.

– Demokratin i vårt land bygger på delaktighet. Men du kan inte delta om du inte registrerar dig för att rösta. Vi hoppas att detta försök förstärker vårt samhälles röst i november, säger en talesperson på Snapchat till Mashable.

Dwayne "The Rock" Johnson, Ryan Seacrest, Jared Leto, Ciara och Jimmy Fallon medverkar i kampanjen där de i videos förklarar hur det funkar att registrera sig för att rösta.

Jared Leto i Snapchats kampanj

 

Amerikanska röstbehöriga måste registrera sig i tid för att rösta i valet.

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.