Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Skulptur av valsedlar när Miljöpartiet slutspurtar

Publicerad: 14 september 2010, 13:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:39

Konstnären Su Blackwell har tagit fram en skulptur av valsedlar för Miljöpartiets räkning. Bakom kampanjen står Locomotiv.


Ämnen i artikeln:

MiljöpartietLocomotivValet 2010

Skulpturen kan än så länge bara skådas i print. Idag gick det enda införandet som en wrap kring Metro.

– Valblanketten är en symbol för att varje röst kan göra skillnad, men de ser inte ut att betyda så mycket. Vi ville se vad som händer när man ger dem liv, säger Lennart Wejdmark, ad på Locomotiv.

Efter lite sökande på nätet hittade byrån konstnären Su Blackwell i London, som har jobbat mycket med att göra konstverk av papper.

– Vi använde henne som inspiration när vi presenterade för kunden och när vi sedan kontaktade henne så var hon jätteintresserad och gillade själva projektet.

Skulpturen byggdes och fotades i London, men tanken är också att den ska visas upp på något sätt. Exakt hur är dock ännu inte bestämt.

Det låter som mycket jobb för bara ett införande?

– Vi hade ett stort utrymme att prata på och vi kände att det var en möjlighet så här i sista minuten när folk velar och ändrar sig. Då ville vi göra något speciellt och inte bara repetera det vi sagt hela tiden. Vi kände att det var värt det.

Konstnär: Su Blackwell

Reklambyrå: Locomotiv

Repro och retusch: C2

Arbetsgrupp, Locomotiv: Lennart Wejdmark och Lars Lengquist, art directors, Frida Omsén, copywriter, Camilla Andersson, originalare, Line Eriksson, produktionsledare, Jens Soneryd, projektledare.

Uppdragsgivare: Magnus Johansson, Miljöpartiet

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev