Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Skrattsalva ska hjälpa barn på flykt

Publicerad: 9 December 2015, 09:16
Uppdaterad: 9 December 2015, 10:07

Clowner utan Gränser säljer "skrattsalva" för att samla in pengar till barn på flykt.


Skrattsalvan är en kolasås på tub, men i och med att intäkterna går till Clowner utan Gränsers verksamhet att sprida skratt och hopp i den katastrof barn och familjer på flykt befinner sig i, ska det också bli en lindrande salva som dämpar mörker.

När bistånds- och hjälporganisationerna ordnat de huvudsakliga behoven som mat, vatten och tak över huvudet, vill Clowner utan Gränser ge tillbaka hoppet genom sina föreställningar och lekar.

– Det finns något intressant i att Clowner utan Gränser åker till krigsdrabbade områden med skrattet som sitt enda vapen. De behöver mer pengar till sin verksamhet så vi funderade på hur vi kunde göra en produkt som du och jag skulle vilja köpa. "Skrattsalva" kläckte någon på byrån. En godsak för en god sak som samtidigt spridet skratt till barn på flykt, säger Mats Utberg på konceptbyrån The Teem som tagit fram idén, i ett pressmeddelande.

Skrattsalvan säljs i Clowner utan Gränsers webbshop och i utvalda butiker och caféer.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.