tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Skapar plattform för digital konst

Publicerad: 2 oktober 2014, 07:53
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:27

Tävling och konstprojekt när Absolut i dag lanserar The Andy Warhol Art Exchange.

Ämnen i artikeln:

JungAbsolut vodka

SA

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se


Absoluts samarbete med Andy Warhol fortsätter. I dag lanseras The Andy Warhol Art Exchange, en global digital kampanj som Jung har utvecklat för Absolut.

På plattformen Artexchange kan vem som helst ladda upp sina konstverk, och i utbyte få verk gjorda av andra deltagare. Flera internationellt etablerade konstnärer bidrar med egna verk, som alltså kan hamna i händera på den som laddar upp sitt egna verk.

– Absolut har en lång och gedigen historia av samarbeten med många av världens ledande konstnärer och kreatörer. I och med lanseringen av The Andy Warhol Art Exchange by Absolut är vi på sätt och vis tillbaka där Absoluts engagemang i konsten började, något vi vill dela och uppleva tillsammans med så många som möjligt, säger Yann Fränckel, Brand Manager på Absolut Sverige, som ägs av Pernod Ricard, i en kommentar.

The Andy Warhol Art Exchange by Absolut startar i dag och pågår till årsskiftet. Totalt tre konstutbyten kommer att ske under perioden, ett vid varje månadsslut.

Det digitala konstprojketet är en del av den större lanseringen av The Andy Warhol Edition, en limiterad utgåva av Absolutflaskan iklädd Andy Warhols klassiska originalmålning för Absolut.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev