Skånetrafiken stoppar SD-kampanj

2014-08-14 16:09  

Sverigedemokraternas planerade kampanj i lokaltrafiken stoppas av Skånetrafiken. Men SL säger ja.

Det är tidningen Dagens ETC som skriver att SD planerar en uppföljning på partiets kritiserade tiggerikampanj, som syntes i tunnelbanan i Stockholm i våras. Den nya kampanjen är tänkt att visas på bussar runt om i landet.

Nu väljer Skånetrafiken att stoppa delar av kampanjen, eftersom den kan uppfattas som stötande, diskriminerande eller rasistisk.

– Jag och Skånetrafiken är självklart för demokrati och yttrandefrihet. Men man får inte säga vad som helst. Det finns etiska regler. Vi måste också tänka på säkerheten för våra busschaufförer. Vi har tidigare haft incidenter där det förekommir stenkastning på grund av budskap på bussarna, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken, till Dagens ETC.

De tre budskap som stoppas är "Mindre invandring här, mer hjälp till flyktingar där", "Stoppa det organiserade tiggeriet" och "Krafttag mot brottsligheten – mer stöd till brottsoffer".

I Stockholm och Södertälje däremot kommer kampanjen att rulla i sin helhet. SL har kommit fram till att kampanjen inte strider mot företagets policy.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt