Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Sitt med Dawit till bokmässan

Publicerad: 12 September 2013, 10:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:34

Den omdiskuterade kampanjen Sitt med Dawit tar plats på årets bokmässa i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2013

Den kammade hem titeln "Hetast i Almedalen" och har sågats av Sigge Eklund och Alex Schulman. Nu riggar arrangörerna av den omtalade kampanjen "Sitt med Dawit" för Bokmässan i Göteborg.

Kampanjen för Dawit Isaak genomförs av stödkommittén Free Dawit i samarbete med Expressen, Författarförbundet, Journalistförbundet, Publicistklubben, Reportrar utan gränser, Svenska PEN, Sveriges Tidskrifter och Utgivarna.

Kommunikationsbyrån JMW jobbade pro bono med kampanjen i Almedalen och har även huvudansvaret för genomförandet vid Bokmässan.

– Det handlar om att finnas i ett sammanhang där frågor om pressfrihet och demokratifrågor tas upp. Bokmässan är ett ypperligt forum, säger Brit Stakston, mediestrateg och delägare i JMW.

På Bokmässan kommer den lilla cellen som ska påminna om den journalisten Dawit Isaaks fängelseförhållanden att finnas på Internationella torget.

– Den här typen av upplevelsebaserad kommunikation skapar en känsla av närhet. Alla som passerar kommer att påminnas om Dawit Isaaks situation.

Cellen kommer att vara på plats på Bokmässan från den 25 oktober, vilket är två dagar efter tolvårsdagen av Dawit Isaaks fängslande.

Enligt Brit Stakston finns det ett stort intresse för att hitta en permanent hemvist åt cellen och allt ifrån Bryssel till olika fristäder har diskuterats.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2013

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.