Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Sirius + Owe Thörnqvist = sant

Publicerad: 19 Maj 2017, 14:54
Uppdaterad: 19 Maj 2017, 15:41

Inför återkomsten i allsvenskan vill Sirius bidra med något mer än det som händer på fotbollsplanen. Därför tar laget hjälp av det snälla "rimmargeniet" Owe Thörnqvist.


Ämnen i artikeln:

Zellout

Reklambyrån Zellout har fått i uppdrag att producera 15 stycken reklamfilmer för det uppsalabaserade fotbollslaget Sirius. De har valt att ta sig an uppgiften med fokus på värme, snällhet och humor

Sirius har sedan årets återkomst i allsvenskan samarbetat med ordkonstnären Jacke Sjödin, som i sin tur tar hjälp av olika uppsalaprofiler. I den femte filmen, som i skrivande stund har delats mer än 550 gånger, spelar och sjunger "rimmargeniet" och musikern Owe Thörnqvist om matchen mellan Hammarby och Sirius. Istället för att normriktigt förminska motståndarlaget läggs istället fokus på att hylla både motståndaren och fajten.

- Vi ville vara både snällare och smartare, berättar Tommy Lindgren, affärsstrateg och partner på Zellout för Dagens Media. Vi vill att folk ska få upp ögonen för Sirius, komma till arenan och kolla på fotboll. Med filmerna hoppas vi även locka de som inte vågat komma och kolla på fotboll innan att faktiskt göra det.

Cilla Fischer, marknadschef på Sirius, berättar att de redan från början visste att de ville göra en annorlunda kampanj.

- Tillsammans med vår kreativa reklambyrå kom vi på att det som kännetecknar Sirius är just att vår supporterkultur är väldigt snäll, och det är vanligvis inte något man förknippar fotbollen med.

Tommy Lindgren berättar att kampanjen har fått öervägande positiv kritik. I kommentarsfälten råder främst kamratlig stämning.

"Genialt Sirius - återinför sportslighet i sporten. Idrott ska ju vara skoj och främja gemenskap. Bra jobbat!", lyder en av kommentarerna från Sirius Facebookflöde.

Tror ni att fler fotbollslag kommer hoppa på ert tåg och börja hylla sina motståndare?

- Det vet jag inte. Mig veterligen har Sirius hejarklack "Västra Sidan" aldrig varit inblandade i något bråk, så för oss kändes det helt enkelt naturligt att göra en snäll kampanj istället för att förminska motståndaren, svarar Tommy Lindgren.

Johanna Söderlund

Ämnen i artikeln:

Zellout

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.