Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

SF stoppar SD:s reklam

Publicerad: 30 April 2014, 09:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:39

SF Bio i Göteborg stoppar SD:s reklamfilm på grund av att personalen inte känner sig trygga, skriver GP.


Sverigedemokraterna i Göteborg har avtal med SF Bio som innebär att deras reklamfilm ska visas i biosalongerna inför samtliga filmer, skriver Göteborgs-Posten.

Men efter att filmen visats i tre dagar väljer SF Bio nu att stoppa visningen av reklamfilmen eftersom att deras personal rapporterat att de inte känner sig säkra och trygga på sin arbetsplats.

Detta på grund av att personalen på två SF-biografer i Göteborg under de senaste dagarna behövt diskutera Sverigedemokraternas politik med publiken.

– De har inte känt sig bekväma med att behöva stå och försvara SD:s politik, och det är ju inte heller deras uppgift. Vi tar naturligtvis inte ställning för något politiskt parti utan erbjuder samtliga annonsplats, säger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio, till Göteborgs-Posten.

Sverigedemokraterna är arga och förvånade över SF Bios beslut och undrar vad det är i reklamfilmen som gör att personalen känner sig otrygg eftersom den inte innehåller något kontroversiellt, enligt SD. 

Reklamfilmen visar fyra män, en busschaufför, en hamnarbetare, en grafisk formgivare och en produktspecialist som ställer sig bakom Sverigedemokraternas politik och budskap.

Andrea Svanberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.