tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Se Natalie Portman fronta nya parfymen Miss Dior

Publicerad: 25 september 2017, 13:13
Uppdaterad: 25 september 2017, 13:38

Natalie Portman är stjärna i Diors påkostade reklamfilm för parfymen ”Miss Dior”.


MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Sedan 2010 har Hollywoodstjärnan Natalie Portman agerat ansikte utåt för Diors parfymer. I den senaste reklamfilmen, som nyligen hade premiär i tv, spelar hon en väldigt förälskad Miss Dior som kommer med en hel del drama och passion.

I slutet av filmen vänder sig Natalie Portman mot kameran och frågar: “And you, what would you do for love?”.

Soundtrack till reklamfilmen är Sias ”Chandelier”. Regissör är Manu Cossu.

Liksom i många andra reklamfilmer för parfym, får tittarna även här en dos sex och naket, men fokus ligger på en vacker kvinna i en vacker klänning, i ett vackert rum. Som Dagens Media tidigare har berättat är det sällan reklam för parfymer går ifrån den stereotypen.

– Den parfym som marknadsförs stort i dag kommer ofta från stora modehus, och modebranschen har i alla tider varit väldigt könsstereotyp. Där kommer det visserligen in mer och mer unisex, och jag tror att ju mer mode­industrin öppnar upp för att bryta könsstereotyperna, desto mer kommer vi se av det i parfymreklamen. Men det gäller att någon orkar ta smällarna, för det brukar nästan alltid uppstå kritik när man vågar ta ut svängarna och bryta konventionerna, har copywritern Sarah Bruze tidigare sagt till Dagens Media.

Läs mer om doftreklam i Dagens Media nummer 6, 2017. Prenumeranter kan även läsa reportaget digitalt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev