Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

SD undertecknar anti-flyktingannonser med "Moderaterna"

Publicerad: 26 November 2015, 07:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:19

Sist var det "svenska folket". Nu undertecknar SD sin anti-flyktingkampanj med "Moderaterna".


Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaModeraterna

Dagens Media har tidigare skrivit om Sverigedemokraternas kampanj i utländska medier med syfte att avskräcka flyktingar från att komma till Sverige. Ett flygblad som delades ut på den grekiska ön Lesbos tidigare i höstas valde SD att signera, inte bara med det egna partiet, utan även med "svenska folket", vilket resulterade i en mängd JO-anmälningar.

Nu har nya annonser dykt upp, som ska publiceras i tidningar i Serbien, Turkiet och Afghanistan, skriver Expressen. Den här gången har partiet valt att skriva under annonsen med "Sverigedemokraterna och Moderaterna".

– De står ju bakom budskapet. Det är möjligt att de inte vill stå bakom det här budskapet ihop med oss, men vi båda står bakom det, säger SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein, till Expressen.

Moderaternas kommunikations- och analyschef Per Nilsson håller inte med och säger att det hela är en "billig kampanj".

– Att Sverigedemokraterna väljer att ägna all tid åt olika pr-spel, annonser och reklamkampanjer, det får stå för dem. Det är väl ett uttryck för hur seriöst de egentligen tar på de här frågorna, säger han till Expressen.

Enligt Expressen har SD planer på att skapa fler annonser med fler partinamn.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.