Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

SD:s kommunikationschef vägrar kommentera flygbladen

Publicerad: 9 November 2015, 12:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:22

Sverigedemokraterna delar ut flygblad för att minska flyktingströmmen, men kommunikationschefen Joakim Wallerstein vill inte kommentera innehållet.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Idag bekräftade Sverigedemokraterna att man ligger bakom flygbladen som hittades av volontärarbetare på grekiska ön Lesbos i helgen, skriver SvD.

Flygbladet innehåller flertalet felaktiga påståenden, exempelvis att halalslakt är förbjuden i Sverige och att det kommer att bli förbjudet att bära niqab och burka offentligt.

Meddelandet undertecknas sedan med Sverigedemokraterna, SD-kvinnor och svenska folket.

Joakim Wallerstein, kommunikationschef hos Sverigedemokraterna, vill dock inte kommentera innehållet i flygbladen.

– Nej, jag kan inte kommentera politiken i det, det får våra politiker göra. De sitter i partimöte idag fram till 15-tiden, säger han till Dagens Media.

Hur tänkte ni när ni valde att underteckna flygbladen med "svenska folket "?

– Jag får svara samma sak där, det är en politisk fråga för oss. Våra politiker har ett väldigt bra svar på det.

Dagens Media har tidigare berättat att Sverigedemokraterna planerat att genomföra en kampanj i utländska medier med syftet att avskräcka flyktingar från att ta sig till Sverige.

Joakim Wallerstein berättar att flygbladen är en del av kampanjen, som kompletteras med stora medieköp i utomeuropeisk media. Just nu befinner man sig på 17-20 olika platser vid de yttre gränserna till Europa.

– Det här är en reaktiv kampanj i en föränderlig värld, så vi jobbar på dag till dag. Det är våra anställda som delar ut flygbladen på plats, och hur länge arbetet kommer pågå beror lite på platsen i fråga. Vi vill inte utsätta vår personal för några risker, så utifrån den aktuella situationen kan vi behöva flytta på dem. Men initialt planeras kampanjen att pågå i tre veckor framåt.

Målsättningen, menar Joakim Wallerstein, är att minska flyktingflödet till Sverige.

– Situationen som den är nu är inte hållbar. Sverige befinner sig i ett kritiskt läge och nu gör vi vad vi kan utifrån det. Vår förhoppning är såklart att vi ska lyckas minska flödet.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.