Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

SD fortsätter avskräckningskampanj med ny reklamfilm

Publicerad: 23 November 2015, 14:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:20

Sverigedemokraterna vill slå hål på "falska förhoppningar" om Sverige i ny reklamfilm.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dagens Media har tidigare skrivit om Sverigedemokraternas kampanjande med målet att få flyktingar att välja bort att ta sig till Sverige, bland annat genom att dela ut flygblad bland flyktingar och volontärarbetare på grekiska Lesbos.

Idag tog SD ett nytt steg på samma bana genom att man lade upp en ny reklamfilm på sin Facebooksida.

Filmen som visar en dystopisk bild av Sverige har budskapet: "No money. No jobs. No homes. No welfare" och inleds med bilder från ett grått, torftigt flyktingboende och fortsätter med scener av brinnande bilar, människor som tigger på gatorna och sover i smutsiga tunnlar.

I Facebookinlägget skriver Sverigedemokraterna om filmen:

"Regeringen står handfallen under nuvarande asyltryck. Därför börjar vi annonsera i Europa och Mellanöstern för att varna dem som tänker ta sig hit till följd av falska förhoppningar. Sverige klarar inte mer, och det är dags att det blir en förändring, på riktigt!"

Reklamfilmen har även lagts upp på kampanjsidan "Welcome to Sweden".

Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein har tidigare sagt till Dagens Media att syftet med partiets kampanj är att minska flyktingflödet till Sverige.

<div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) {  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];  if (d.getElementById(id)) return;  js = d.createElement(s); js.id = id;  js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3";  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-video" data-allowfullscreen="1" data-href="https://www.facebook.com/Sverigedemokraterna/videos/865349516916628/"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="https://www.facebook.com/Sverigedemokraterna/videos/865349516916628/"><a href="https://www.facebook.com/Sverigedemokraterna/videos/865349516916628/">Welcome to Sweden</a><p>Regeringen står handfallen under nuvarande asyltryck. Därför börjar vi annonsera i Europa och Mellanöstern för att varna dem som tänker ta sig hit till följd av falska förhoppningar. Sverige klarar inte mer, och det är dags att det blir en förändring, på riktigt!</p>Posted by <a href="https://www.facebook.com/Sverigedemokraterna/">Sverigedemokraterna</a> on Monday, 23 November 2015</blockquote></div></div>

Läs även:

SD:s kommunikationschef vägrar kommentera flygbladen

Över 100 personer har JO-anmält SD:s flygblad

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.