Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Scouterna julinsamlar med lägereld

Publicerad: 6 December 2016, 16:24
Uppdaterad: 7 December 2016, 10:41

Kampanjen startade den 1 december och pågår fram till 18 december: "Gåvorna ska ge fler barn och unga möjligheten att ta del av en meningsfull fritid".


Scouterna ber om hjälp i en julinsamling, för första gången. Det är i kampanjen "Låt lägerelden brinna”, där man ska livesända från en lägereld från den 16 december fram till och med den 18:e. Elden ska hållas vid liv med hjälp av digitalt donerade vedträn och i takt med att fler gåvor kan komma att sändas in desto större eld kan skapas tack vare scouter vid lägerelden. Under de tre dagarna ska barnen göra allt för att få elden att fortsätta brinna – och via Facebook Live kommer man även kunna interagera med barnen.

– Vi hoppas att både allmänhet och företag vill vara med och bidra till att stötta Scouterna och vårt arbete där vi fokuserar på projekt inom trygg fritid, integration och ledarskap. Vi har verktyg, metoder och mer än 65 000 medlemmar men vi behöver finansiellt stöd för att kunna fortsätta, säger Magdalena Jennståhl, insamlingsansvarig på Scouterna, ett pressmeddelande.

Kampanjen är framtagen i samarbete med Garbergs och lägereldens framfart går att följa på  www.scoutelden.se samt på Scouternas Facebooksida.

– Runt lägerelden får alla plats, där tillåts man vara sig själv. Lägerelden är också vår symbol för samtal och gemenskap, därför är den i centrum också i jul. Gåvorna ska ge fler barn och unga möjligheten att ta del av en meningsfull fritid samt påminna om Scouternas goda kraft i samhället, säger Caroline Thunved, kommunikationschef på Scouterna, i en kommentar.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.