Sats om Zytomierskas reklamhån

2012-11-07 10:31  

Katrin Zytomierska har på sin blogg gått ut och hånat en av Sats reklambilder. Sats marknadschef Brian van den Brink säger att medieprofilens reaktioner kan komma att få åverkningar på kedjans kommande kampanjer .

Det var på sin blogg som medieprofilen Katrin Zytomierska valde att gå ut och kommentera en reklambild från gymkedjan Sats. På bilden figurerar en tjej och texten "I början var det ingen lek. Nu är det ren kärlek".

"Vem fan i helvete vill identifiera sig med det här? Vill någon se ut så här?", skriver Katrin Zytomierska bland annat på sin blogg om bilden.

Enligt Aftonbladet står hon också fast vid uttalandet.

– När hon ställer upp på en sådan reklamannons måste hon vara beredd på att alla kanske inte kommer att älska den, säger hon till Nöjesbladet.

När dagensmedia.se når Brian van den Brink, nordiskt ansvarig för brand concepts på Sats, säger han att Katrin Zytomierskas reaktioner är helt oväntade.

– Vi hade inte allts tänkt tanken att reklamen skulle väcka denna typ av reaktion. Vi utgår alltid från våra kärnvärden i allt vi gör och ett av våra nyckelord är inkluderande. Vi är inte ett träningsföretag som är till för vissa personer eller organisationer, säger han.

Enligt Brian van den Brink vill tjejen ifråga, Josephine, inte uttala sig om Katrin Zytomierskas utspel.

– Hon vill inte vara involverad i det här och komma fram som individ, men du kan ju själv tänka vad du skulle tycka om någon gjorde så här mot dig, säger han och fortsätter:

– Det är otroligt tråkigt att Katrin Zytomierska väljer att hänga ut en person på det sättet. Sedan får hon ha åsikter om vår reklam. Det kan vi hantera bättre än en individ.

Innebär Katrin Zytomierskas kommentarer att ni kommer se över hur ni använder er av privatpersoner i er marknadsföring i framtiden?

- Det vet jag inte på rak arm. Det här är en gammal kampanj som Katrin har hittat. Vi har gått vidare sedan dess, så det är svårt säga. Vi kanske tänker till inför en liknande kampanj, men det är svårt bedöma just nu.

Elin Hanspers

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt