Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

SAS svingar vilt mot lågprisbolagen

Publicerad: 9 September 2009, 13:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Flygplanskriget trappas upp – nu slåss SAS och Ryanair öppet om vem som är billigast.


Som Dagens Media tidigare har berättat kritiserar SAS lågprisbolagens marknadsföring av billiga biljetter och kallar det för "hästhandlarprinciper".

– Vi utmanar lågprisbolaget genom att säga ”vi kör med ärliga priser”. Vi går däremot inte i polemik med dem och vill inte hänga ut något bolag, sa SAS marknadschef Ulf Hermansson-Samell.

Ryanair svarade att det inte handlade om dolda avgifter och att SAS billigaste biljett är högre än snittpriset hos lågprisbolaget.

Nu går SAS till motattack. I ett pressmeddelande skriver man att ledningen ska ta emot ”gratis” flygbiljetter från Ryanair för att ta reda på vad det egentligen kostar eftersom man menar att det är att ”resa med världsmästaren i dolda avgifter”.

– När världsmästaren i avgifter vågar vara fräcka nog med att komma med denna inbjudan samma vecka som de kraftigt höjer bagageavgiften ytterligare en gång är det klart att vi tackar ja till detta erbjudande. Nu kan vi en gång för alla få klarhet i vad det faktiskt kostar att flyga med Ryanair när man räknar in avgifter för bagage, incheckning, val av säte och kreditkortsbetalning. Med SAS är allt detta inkluderat i priset, säger SAS koncernens kommunikationsdirektör Claus Sonberg.

Camilla Olsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.