Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Samsung ska hypnotisera bort spoilers

Publicerad: 20 december 2017, 08:45
Uppdaterad: 20 december 2017, 09:02

Bild 1/2  

Mobiljättens presenterar ny hypnostjänst med hjälp av Game of Thrones-fan.


Ämnen i artikeln:

Samsung

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

63 procent av svenskarna binge-tittar på tv-serier, ett sätt att följa tv-serier på som ökar risken för att utsättas för spoliers. Det visar en undersökning från GFK Norm, som gjorts på uppdrag av Samsung. 

Men nu kan samma mobiljätte ha hittat lösningen på problemet. Spoilervarning.

Den digitala hypnostjänsten "Unspoil Me" har skapats för att få dig att glömma bort hela, eller detaljer ur, din favoritserie eller film. En tjänst som har utvecklats tillsammans med hypnotisören Fredrik Praesto, som har skapat en 20 minuter lång hypnos för ändamålet.

Tillsammans med ett Game of Thrones-fan, som får testa hypnosen live, har Samsung tagit fram en kampanjfilm i samarbete med byrån Wenderfalck för hypnostjänsten (se filmen ovan).

Fredrik Praesto, som har hypnotiserat tusentals människor, menar att man enkelt förändra tankebanor, beteenden och känslor. Inte minst, enligt honom, vad gäller självhypnos, som kan styra hjärnan till att förglömma detaljer i bland annat tv-serier och film.

– Under självhypnos kan vi ta kontrollen över omedvetna processer. Detta kan vara väldigt effektivt för att skapa mentala förändringar hos en person, som det medvetna logiska sinnet inte kan uppnå. Hypnos har genom historien används för att glömma saker, ofta i terapeutiskt syfte. Med Unspoil me kan vi använda detta för att skapa nya upplevelser i stället, säger han i ett pressmeddelande.

Tommy Nilsson, ansvarig för tv/av på Samsung i Norden:

– Det blir allt vanligare med binge watching, att maratontitta på serier, och förutsättningarna för att skapa den bästa upplevelsen har aldrig tidigare varit så bra som nu. Med lättillgängligt innehåll direkt i TV:n och kraftfull bildkvalitet är det enkelt att skapa den perfekta upplevelsen, säger han och fortsätter:

– Men vad är det värt om man redan vet hur allting slutar? Därför skapade vi "Unspoil me", för att hjälpa människor att uppleva sin favoritserie som om det var första gången oavsett om du redan har sett serien eller om någon råkat spoila den på vägen hem.

Hypnostjänsten finns just nu tillgänglig på både svenska och engelska.

Brasklapp från Samsung: "Det är viktigt att användaren gör hela hypnosen vid ett tillfälle och befinner sig på en tyst plats utan distraktioner".

Arbetsgrupp:

Byrå: Wenderfalck

3D-animation: Elias Klingén 

Produktionsbolag för filmen: Con Leche Films

Webbutveckling: Cheil

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Samsung

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev