Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Så ska Ligistfilm hjälpa djuren

Publicerad: 6 april 2016, 07:34
Uppdaterad: 6 april 2016, 08:27

Bild 1/2  

Idag släpper organisationen Djurens rätt en reklamfilm-pastisch på en talkshow. Filmen, som heter ”Djurens röst” har Ligistfilm tagit fram och producerat åt organisationen pro-bono.

Ämnen i artikeln:

Djurens rättLigistfilm

JH

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Organisationen ser allvarligt på djurens situation och hur de blir behandlade i ett ökat konsumtionssamhälle där kött blivit en alltmer efterfrågad vara. Främst i världsdelen Kina.

Med denna film väljer de att använda humor och glimten i ögat för att lyfta ett ofrånkomligt faktum: att djuren inte har någon egen röst. Eller åtminstone ingen vanlig röst som gör sig särskilt bra i en tv-studio.

– Djurens Rätt har funnits sedan 1882 och är idag Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 40 000 medlemmar. Organisationen är partipolitiskt obunden och arbetar för alla de djur som lider i djurförsök, i livsmedelsindustrins djurfabriker, i burar på pälsfarmer och för alla de djur som på andra sätt utnyttjas av människor. Målet är en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv, säger Peter Nilsson, kampanjsamordnare på Djurens rätt i ett pressmeddelande.

Det är därför upp till organisationer som Djurens rätt att istället föra deras talan, i det här fallet i en 70-tals inspirerad talkshow. Mannen som blir intervjuad spelas av skådespelaren Johan Rödin. I filmen får tittarna se hur han försöker svara på programledarens frågor, men får enbart ur sig olika djurläten från bland annat kossor och höns. Två djurarter som drabbas hårdast i världen idag.

Om organisationen:

"Djurens Rätt har funnits sedan 1882 och är idag Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 40 000 medlemmar. Organisationen är partipolitiskt obunden och arbetar för alla de djur som lider i djurförsök, i livsmedelsindustrins djurfabriker, i burar på pälsfarmer och för alla de djur som på andra sätt utnyttjas av människor. Målet är en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv."

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev