Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Så ska Ligistfilm hjälpa djuren

Publicerad: 6 April 2016, 07:34
Uppdaterad: 6 April 2016, 08:27

Bild 1/2  

Idag släpper organisationen Djurens rätt en reklamfilm-pastisch på en talkshow. Filmen, som heter ”Djurens röst” har Ligistfilm tagit fram och producerat åt organisationen pro-bono.


Ämnen i artikeln:

Djurens rättLigistfilm

Organisationen ser allvarligt på djurens situation och hur de blir behandlade i ett ökat konsumtionssamhälle där kött blivit en alltmer efterfrågad vara. Främst i världsdelen Kina.

Med denna film väljer de att använda humor och glimten i ögat för att lyfta ett ofrånkomligt faktum: att djuren inte har någon egen röst. Eller åtminstone ingen vanlig röst som gör sig särskilt bra i en tv-studio.

– Djurens Rätt har funnits sedan 1882 och är idag Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 40 000 medlemmar. Organisationen är partipolitiskt obunden och arbetar för alla de djur som lider i djurförsök, i livsmedelsindustrins djurfabriker, i burar på pälsfarmer och för alla de djur som på andra sätt utnyttjas av människor. Målet är en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv, säger Peter Nilsson, kampanjsamordnare på Djurens rätt i ett pressmeddelande.

Det är därför upp till organisationer som Djurens rätt att istället föra deras talan, i det här fallet i en 70-tals inspirerad talkshow. Mannen som blir intervjuad spelas av skådespelaren Johan Rödin. I filmen får tittarna se hur han försöker svara på programledarens frågor, men får enbart ur sig olika djurläten från bland annat kossor och höns. Två djurarter som drabbas hårdast i världen idag.

Om organisationen:

"Djurens Rätt har funnits sedan 1882 och är idag Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 40 000 medlemmar. Organisationen är partipolitiskt obunden och arbetar för alla de djur som lider i djurförsök, i livsmedelsindustrins djurfabriker, i burar på pälsfarmer och för alla de djur som på andra sätt utnyttjas av människor. Målet är en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv."

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Djurens rättLigistfilm

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.