Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Så ska langningen på valborg stoppas

Publicerad: 30 April 2015, 06:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:02

Inför valborgsmässoafton lanserar Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning en serie filmer mot langning.


Ämnen i artikeln:

Futurniture

Karaktärerna "Hjärtat" och "Hjärnan" har huvudrollen i kampanjen som Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN, gjort tillsammans med Futurniture och Chimney.

Filmerna handlar om myter om langning av alkohol till minderåriga och syftar till att bidra till att fler storasyskon och kompisar låter bli att köpa ut.

– Myterna, som också dykt upp under intervjuer och fokusgrupper med målgruppen, ligger till grund för manusarbetet. Vi får följa med Hjärtat och Hjärnan under en helkväll. Hjärtat vill väl, men har inte någon koll och har gått på myterna om varför det skulle vara okej att langa. Hjärnan har förstås tänkt efter, säger Jenny Gromark Wennberg, copywriter på Futurniture, i ett pressmeddelande.

I filmerna har också komikern Klas Eriksson och artisten Ji Nilsson varsin gästroll.

Se filmerna här:

Arbetsgrupp

Arbetsgrupp Futurniture:

Frida Eriksson, projektledare, Kate Breineder, AD, Jenny Gromark Wennberg, copywriter, Cecilia Wirseen, digital pr-manager, Lisa Eriksson, digital pr-konsult och Johan Kinnman, produktionsledare

Arbetsgrupp Chimney:

Sara Waldestam, producent, Adam Marko Nord, regissör och animatör, Gudrun Jonsdottir, animatör, Al Murphy, illustratör, Frans Carlqvist, musiker, Peter Viitanen och Danilo Bejarano, skådespelare

Ted Bergdahl, PR-konsult

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Futurniture

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.