lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Så kampanjar välgörenhetsorganisationerna i jul

Publicerad: 27 november 2017, 10:46

Foto: Barncancerfonden

Välgörenhetsorganisationerna vill ge folk en tankeställare.

Ämnen i artikeln:

BarncancerfondenRädda BarnenKampanj

AH


Barncancerfonden, Rädda Barnen och Göteborgs Stadsmission är tre av välgörenhetsorganisationerna som dragit igång sina julkampanjer.

I Barncancerfondens reklamfilm får vi följa 9-åriga Ebba som har leukemi.

Precis som Lucia alltid sprider ljus mitt i det mörkaste mörker väljer Ebba att hjälpa andra genom att sprida hopp om framtiden för sig själv och andra barn”, skriver Barncancerfonden i ett pressmeddelande.

Filmen är framtagen tillsammans med Ingo och är regisserad av Yana Martsynkevych och produktionsbolaget Naive.

Barncancerfondens julfilm hittar du här:

Tillsammans med Ingo och Clear Channel har Barncancerfonden utöver reklamfilmen även utvecklat en digital reklamtavla. På Hötorgets tunnelbanestation har man ställt upp en interaktiv skärm, där passerande resenärer kan lysa med lampan på sin mobiltelefon mot en sensor för att se vem som är årets viktigaste Lucia.

Här är Barncancerfondens interaktiva kampanj:

Göteborgs Stadsmission vill belysa ökningen av antalet barn som idag lever i hemlöshet. Från föregående år har det skett en ökning på 25 procent och idag finns det 683 hemlösa barn i Göteborg. Reklamfilmen visar en skolklass som ska få gå på jullov, men inget av barnen reser sig från bänken eftersom de inte har något hem att gå till.

– Utmaningen var att göra siffran 683 greppbar, att göra statistiken till något som kändes. Vi ville få göteborgarna att förstå hur många barn det faktiskt rör sig om, säger Agnes Edin, copywriter på Dear Friends, i ett pressmeddelande.

Reklambyrån Dear Friends har tagit fram idé och kampanj och Oddway Film Production har producerat filmen.

Reklamfilmen hittar du här:

Rädda Barnen väljer en annan kampanjteknik och har tillsammans med Reform Act tagit fram en julklappskatalysator som mäter statistik över svenskarnas julkonsumtion.

”Genom att presentera hur mycket den enskilde användaren sammanlagt har lagt ut på julklappar över flera år hoppas Rädda Barnen att många ska få sig en tankeställare och känna att det också finns ett utrymme i plånboken för att ge en julklapp som hjälper barn i krig”, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Här hittar du Julklappskalkylatorn.

I Dagens Media nummer 20, 2017, bjuder Wenderfalcks cd Petter Rudwall på sina fem bästa tips på hur du får människor att skänka pengar till välgörenhet. Du som är prenumerant kan läsa artikeln här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev