Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag30.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Så hånar SSU Anna Kinberg Batra

Publicerad: 19 Oktober 2015, 06:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:25

SSU skapar fiktivt chattforum där användaren kan ställa frågor till partiledaren.


Ämnen i artikeln:

ModeraternaSSU

Nu lanserar Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, blixtkampanjen ”Kinberg Botra” – världens första Ai-politiker.

På sajten ”Kinberg Botra” kan alla som vill ställa frågor till partiledaren i ett fiktivt chattforum. Kruxet? Alla frågor får samma svar: "Jag konstaterar".

– Vi ville påpeka att Kinberg Batra mer och mer har börjat likna en robot i sina inövade och mekaniska svar. ”Jag konstaterar” verkar vara hennes svar på de flesta frågor. Vi tycker att det är lite roligt och kände att vi ville uppmärksamma det i en blixtkampanj, säger Sofia Brändström, som är kommunikationschef på SSU, till Dagens Media.

Kampanjen lanserades i samband med moderaternas partistämma som hölls i helgen.

SSU skriver även på sajten:

"Jag konstaterar" verkar vara Anna Kinberg Batras svar på de flesta frågor. Och ofta konstaterar hon att allt som regeringen gör är fel. Men vad vill Moderaterna själva? Det är oklart. Vi kan iallafall konstatera att det inte är mycket nytt under solen."

och fortsätter:

"När Moderaterna lägger sitt förslag på skuggbudget är det skattesänkningar och åter skattesänkningar som står i fokus. Nedskärningar på 26 miljarder och ett nytt jobbskatteavdrag som främst gynnar höginkomsttagare. Var med och driv på för en politik som ökar jämlikheten och gör det bättre för alla istället för några få. Gå med i SSU!"

Kampanjen är gjord inhouse.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ModeraternaSSU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.