Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

"...så Gud skapade Änglarna"

Publicerad: 22 April 2013, 11:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:48

I Dear Friends nya kampanj för IFK Göteborg tar Sven Wollter rollen som "Gud", och återberättar skapelsen av "Änglarna".


Ämnen i artikeln:

Dear Friends

Reklambyrån Dear Friends inspireras av Ram Trucks bibliska reklamfilm från Super Bowl, och gör en liknande film för IFK Göteborg.

För att likna originalet ville de även ha en karaktäristisk röst.

I filmens bakgrund hörs skådespelaren Sven Wollter anta rollen som Gud och berätta om hur han "skapade" Änglarna, det vill säga IFK Göteborg.

" Jag behöver stolta supporters som är högljudda nog att tysta bönder, boskap och simpla gnagare. Men ödmjuka nog att inte gotta sig åt andras nederlag – såvida det inte är derby", hörs han säga.

– Fotboll och religion jämförs ofta och i Änglarnas fall passar det såklart extra bra tycker vi, säger Mikael Andersson, copywriter på Dear Friends i ett pressmeddelande.

<iframe width="442" height="249" src="http://www.youtube.com/embed/8LqhfwL8kyw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sebastian Parkkila

Ämnen i artikeln:

Dear Friends

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.