Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Så firar Amnesty 50 år

Publicerad: 7 December 2016, 07:50
Uppdaterad: 7 December 2016, 10:16

I Sverige började Amnestyfondens historia med Hasse och Tage. Nu släpper fonden kampanjfilm för att förklara vad medlemspengarna går till.


Ämnen i artikeln:

Amnesty

I 50 år har Amnestyfonden funnits i Sverige. Organisationen togs hit med revyn "Åh vilken härlig fred" av skådespelarna och komikerna Hasse Alfredsson och Tage Danielsson. Intäkterna gick till att starta upp Stiftelsen Svenska Amnestyfonden.

I dag arbetar Amnestyfonden med bistånd, inom ramarna för Amnesty International.

För att upppmärksamma människor på vad det är Amnesty gör har man släppt en film som ger exempel på vilken hjälp organisationen kan ge och vart medlemspengarna går till.

I kampanjfilmen framtagen tillsammans med produktionsboalget ABLE Film illustrerar Amnesty sitt arbete i form av ett individfall som utspelar sig i Afghanistan.

– Amnestyfonden gör ett livsviktigt arbete, men det är nog många som varken förstår att den finns eller vad den gör. Vi tycker att filmen lyckas illustrera ett typiskt fall för fonden, samtidigt som det visuella och färgerna speglar Amnesty bra, säger Anna Lindenfors, generalsekreterare Amnesty International svenska sektionen, i en kommentar.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Amnesty

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.