Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Så blir sverigekopian The US number

Publicerad: 2 maj 2016, 09:04
Uppdaterad: 2 maj 2016, 09:22

Ingos kampanj "The swedish number" fick stor uppmärksamhet när det lanserades för en månad sedan. Nu lanseras den amerikanska varianten, "The US number". Tjänsten påminner om den svenska men med vissa skillnader.


Ämnen i artikeln:

IngoThe Swedish Number

Förra veckan kunde Dagens Media berätta om att Ingos Sverige-kampanj exporteras till USA. Över 120 000 samtal har gjorts till den svenska succén.

Nu kommer Te US number, som har tagit inspiration från Ingos kampanj. Det är företaget Adelante Think Tank som siktar på att bryta de stereotyper och myter som finns om landet USA.

Via appen "CallThere" kommer människor över hela världen kunna ringa gratis till amerikaner på samma sätt som med The swedish number fast med vissa skillnader.

Till exempel kommer användaren ha möjlighet att välja vilken stad man vill ringa, vilket inte är möjligt med den svenska motsvarigheten. Dessutom kommer man bara kunna prata fem minuter med personen på andra sidan luren.

Om man skulle uppleva samtalet som obehagligt kan man blockera användaren så kommer man i fortsättningen inte kopplas ihop igen.

Eftersom att man ringer via en app kommer samtalen vara gratis, vilket The swedish number inte är. Båda personerna måste ha appen för att kunna prata med varandra, eftersom samtalet inte går via mobilnätet.

Appen kommer vara tillgänglig för nedladdning idag via App store för Iphone-användare, och den 9 maj för Android.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IngoThe Swedish Number

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News