Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Så återvinner RFSL penisar

Publicerad: 24 augusti 2017, 10:34
Uppdaterad: 24 augusti 2017, 10:38

Oönskade penisbilder har gjorts om på tre olika kreativa sätt.

Genom "dick pic recycler" har oönskade penisbilder blivit något helt annat under RFSL:s sommarkampanj.


Ämnen i artikeln:

RFSLKampanj

I juli i år lanserade RFSL kampanjsajten dontbeadick.se för att uppmärksamma problemet med oönskade penisbilder och för att skapa ett schysstare dejtingklimat.

– Det har blivit en negativ inställning till ”dick pics” för att det är många som har dåliga erfarenheter av det, sade Filip Garcia, till Dagens Media i juli.

Som ett första steg i kampanjen gjordes oönskade penisbilder om till statyer som sattes upp på olika torg. RFSL och reklambyrån Åkestam Holst flaggade då för att fler kreativa sätt att lyfta problemet med "dick pics" är att vänta.

– Med glimten i ögat "recyclar" vi helt enkelt de oönskade penisbilderna till något man kanske inte precis väntade sig när man skickade dem, sade Evelina Rönnung, ad på Åkestam Holst, till Dagens Media.

Under sommaren har människor kunnat skicka in oönskade penisbilder till RFSL:s kampanjsida. Bilder som sedan gjorts om till något helt annat.

Här är resultatet av kampanjen:

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

RFSLKampanj

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.