Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

(S) i ny annonsattack mot (M)-politikers ekonomi

Publicerad: 10 september 2010, 06:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:39

Ny annons ställer den moderata socialförsäkringsministern Cristina Husmark Pehrssons personliga skattesänkningar mot utförsäkrade.


Ämnen i artikeln:

Valet 2010ModeraternaSocialdemokraternaRödgröna

För någon vecka sedan släppte Socialdemokraterna en annons som beskrev hur mycket Fredrik Reinfeldt tjänade på de skattesänkningar som Alliansen drivit igenom under mandatperioden.

Nu kommer en ny annons från Socialdemokraterna, på samma  tema. I den ställer partiet den moderata socialförsäkringsministern Cristina Husmark Pehrssons personliga skattesänkningar mot de som blivit utförsäkrade.

"Christina Husmark Persson har själv fått närmare 60 000 kronor i sänkt skatt. Skattesänkningar som betalas genom att kasta ut 40 000 personer ur sjukförsäkringen och införa hårdare regler för sjuka", står det i annonsen.

Annonsen, som är gjord inhouse i samarbete med Traffic, går i kvällspressen och i Metro.

Den första annonsen om Fredrik Reinfeldt skapade stort rabalder – och regeringen och dess allierade menade att det handlade om smutskastning. Något som Socialdemokraterna bestämt förnekade.

– Den här regeringen är ju personligt ansvarig för sin politik, men när man påpekar det så kallas det för konstiga saker. Paret Reinfeldt är de främsta företrädarna för sin politik och genom att lyfta fram dem kan vi visa att klyftorna har ökat, sa socialdemokraternas valgeneral Bo Krogvig till Dagensmedia.se.

Martin Schori

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev