Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

RO fäller onanifilmen

Publicerad: 21 April 2010, 09:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

Reklamombudsmannen gillar inte Arvikafestivalens reklam där en ung tjej onanerar framför kameran.


Filmen visar en ung kvinna som är filmad från huvudet till hennes bara axlar. Hon ser ut att ligga i en säng. När filmen börjar säger hon hej till kameran och börjar sedan andas tungt, sluta ögonen och stöna. Sedan spelas en rocklåt och texten ”7 månader kvar, förbered dig, 15-17 juli 2010” visas. Filmes avslutas med en bild på Arvikafestivalens logotyp.

Två privatpersoner valde att anmäla reklamen till RO som fäller med motiveringen att filmen är stötande, könsdiskriminerande och utformad utan den särskilda aktsamhet som ska iakttas i fråga om marknadskommunikation som riktas till eller som visar barn och ungdomar.

Arvikafestivalen svarade i ett yttrande att bakgrunden till filmen kom då Arvikafestivalen ville visa vad festivalen innehåller mer än musik och samtidigt väcka debatten om ungdomars sexualitet. En debatt som de i nuläget anser vara otroligt mossig.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.