Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

RFSU till Nasa: "Skicka upp en kondom i rymden"

Publicerad: 26 September 2016, 06:24
Uppdaterad: 26 September 2016, 06:32

RFSU:s film "Swedish Space Condom" ska få preventivmedel att hamna högre på den politiska dagordningen.


Ämnen i artikeln:

RFSU

Idag på Internationella Preventivmedelsdagen, lanserar RFSU en film i form av ett öppet brev till Nasa, där man förklarar varför kondomen förtjänar en plats i rymden.

RFSU:s förhoppning är att många delar filmen, kallad ”Swedish Space Condom”, och skriver under uppropet till Nasa. Om Nasa skickar upp en kondom i rymden, menar man att ännu fler kommer att prata om den livsvikta uppfinningen, och att det i förlängningen leder till att preventivmedel hamnar allt högre upp på den politiska dagordningen.

”Nasa har under flera decennier skickat ut föremål från den mänskliga civilisationen i rymden, med hopp om att någon annan civilisation ska hitta det och få en bild av jordens befolkning. Därför är det givet att en kondom ska skickas ut i rymden, och vår förhoppning är att det också ska väcka uppmärksamhet kring en väldigt viktig, men osynlig utvecklingsfråga. Idag är det över 225 miljoner människor i världen som vill ha preventivmedel, men som inte får tag på det. Preventivmedelsbristen hänger ihop med fattigdom, begränsande normer och politiska beslut”, skriver man i ett pressmeddelande.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

RFSU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.