Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

RFSU:s sexfilm gör succé – i Saudiarabien

Publicerad: 22 januari 2015, 09:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

RFSU:s sexualupplysningsfilm "Låt bli att stoppa in den" har över två miljoner visningar på Youtube. Det är ett nytt rekord för organisationen.


Ämnen i artikeln:

RFSU

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

RFSU har gjort flera informationsfilmer om hur man kan göra sexlivet bättre. Nu har en av filmerna, "Låt bli att stoppa in den", nått den magiska gränsen två miljoner visningar på Youtube.

På RFSU är man tagna på sängen över mottagandet.

– Vi kan inte sätta fingret på varför just den här gått så fantastiskt bra men är så klart glada över det. Det här temat berör ganska många och filmen är väldigt varm och inbjudande till att tänka nytt kring hur man kan ha sex, säger Pelle Ullholm, sexualupplysare på RFSU, till Dagens Media.

Att filmen, som laddades upp på Youtube för ett år sedan, har fått två miljoner visningar på Youtube är ett nytt rekord för RFSU.

Det är också en mycket stark siffra om man ser till andra svenska frivilligorganisationer.

– Det är otroligt många fler visningar än vi brukar få.

Informationsfilmerna har tagits fram inhouse av RFSU i samarbete med illustratören Dan Berglund och totalt har sextipsen nära 2,3 miljoner visningar på Youtube.

Något otippat är den mest visade filmen i serien, "Låt bli att stoppa in den", även är mycket populär i Thailand och Saudiarabien, som är de länder där filmen visats flest gånger utöver Sverige.

– Det är lite roligt. Eftersom att den är tecknad och ganska konkret tror jag att det är lätt för många att ta till sig informationen och att sprida den.

Hur har ni arbetat för att sprida den?

– Framför allt via våra egna kanaler i de sociala medierna. Den har i princip funkat helt viralt med undantag för att vi presenterade den på en konferens i USA.

Pelle Ullholm påpekar att filmerna i första hand tagits fram för en äldre målgrupp.

– Äldre personer får ingen påfyllnad av kunskap kring sex och relationer men det behöver man få. Olika livsfaser kräver olika kunskap. Det är viktigt för oss att visa att RFSU finns för alla som har frågor kring sex och relationer.

– Det är själva grundtanken, att visa upp oss för vuxna. Därför gör vi också "Sexpodden".

En annan omtalad tecknad film om snippor och snoppar är ju den som SVT nyligen släppte, vad tycker du om den?

– Vi är positiva till att Barnkanalen satsar på snippan och snoppen och låter dem dansa och sjunga på ett oladdat sätt. Däremot finns det förbättringsmöjligheter när det gäller innehållet i filmen. Den är stereotyp och figurerna hade mått bra av lite mångfald.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

RFSU

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev