Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

RFSU kampanjar mot barnäktenskap

Publicerad: 31 Maj 2016, 06:55
Uppdaterad: 31 Maj 2016, 07:03

Varanna sekund blir ett barn bortgift, enligt RFSU. För andra året i rad vill RFSU göra människor medvetna om barnäktenskap.


Ämnen i artikeln:

KampanjRFSU

Förra året skrev Dagens Media om RFSU:s kampanj där de tagit fram ett omslag till den fiktiva bröllopstidningen "Tweenie Brud" i kampanjen "Tweeniebrud: Stoppa barnäktenskapen!"

I år uppmärksammar RFSU i samarbete med Svenska kyrkan återigen barnäktenskap genom ett nytt omslag av den påhittade tidningen "Tweenie Brud".

Enligt RFSU befinner sig miljontals på flykt från krig och katastrofer och när ett samhälle drabbas av en humanitär kris så ökar antalet barnäktenskap. Att gifta bort sina barn är ett sätt att hantera en sådan extrem situation. Varannan sekund gifter sig ett barn och många av dem mister livet för att de blir gravida innan kroppen är redo.

På omslaget till "Tweenie Brud" går att det bland annat att läsa "Stort temanummer: Bröllopsresan" och "Allt du behöver veta: flykten, bröllopet, graviditeten".

Konflikten i Syrien är ett exempel där man ser att antalet barn som gifts bort ökar, enligt RFSU. Var fjärde syrisk flyktingflicka blir bortgift i Libanon.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

KampanjRFSU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.