Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Kampanjer

Reklamarnas kupp – varnar för smartphone-användare på Stureplan

Jacob Sempler och Emil Tiismann, kreatörer på en reklambyrå i Stockholms innerstad ligger bakom trafikskyltarna som varnar för smartphone-användare.


Publicerad 2015-11-16 09:16
Uppdaterad 2015-12-06 20:21

Dela artikeln:

På Mäster Samuelsgatan, Birger Jarlsgatan, Götgatsbacken och Slottsbacken möts nu de gående av nya trafikskyltar. Trafikskyltarna varnar för smartphone-användare. Bakom projektet står Jacob Sempler och Emil Tiismann, båda kreatörer på reklambyrå.

– Jag är ju själv skadligt beroende av sociala medier. Och en dag på väg till jobbet höll jag på att bli överkörd för att jag gick och stirrade ner i telefonen som en sjuk person, säger Jacob Sempler till Dagens Media och fortsätter.

– Alltså, folk kommer ju förstås fortsätta använda sina smartphones. De är liksom för roliga för att lägga ifrån sig. Men allt är ju cykliskt förstås, och en förhoppning är ändå att folk ser skylten, stannar upp och får sig en liten tankeställare innan de scrollar vidare.

Trafikskyltarna sattes upp i lördags och satt under måndagsförmiddagen kvar.

– Dock tror jag tyvärr att de som allra mest skulle behöva se skylten aldrig någonsin kommer att se den. De är ju för upptagna med sina telefoner, säger Jacob Sempler.

– En förhoppning är ju att Trafikverket faktiskt gör en sån här skylt. Det finns ju uppenbarligen ett behov, säger Emil Tiismann.

Enligt honom är hela projektet finansierat ur egen ficka.

Efter Dagens Medias artikel publicerades skriver MTR, som driver Stockholms tunnelbana, på Twitter att trafikskylten skulle behövas också i kollektivtrafiken:

 

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.