Radiotjänst vill tacka storstadssinglarna

2009-11-16 15:09  

I Radiotjänst nya tack-kampanj får alla möjlighet att själva spela huvudrollen. Som motspelare erbjuds ingen mindre än Stina Ekblad.

Idag drar Radiotjänst igång sin nya kampanj. Även den här gången marknadsför man sig genom att tacka de som har betalat tv-licensen. Nytt är nu att man kan casta, antingen sig själv eller någon annan, som huvudroll i filmen. Det enda som man behöver göra är att ladda upp ett foto.

Draft FCB är huvudbyrå.

– Tack vare vårt samarbete med Stopp webbyrå, har vi kunnat göra kampanjen i det här unika formatet, där man själv får engagera sig, säger Andreas Englund, ad på Draft FCB

Kampanjen är den här veckan endast tillgänglig viralt på tackfilm.se, som man hoppas kommer att spridas vidare genom exempelvis facebook och mail.

– Utmaningen den här gången var att nå ut till en målgrupp som kanske inte tittar så mycket på SVT själva, men som är desto mer hängivna nätanvändare. Vi tror att budskapet når fram bättre om de här människorna själva är involverade, säger Andreas Englund.

Radiotjänst har tidigare vunnit både 100-wattaren och Guldägget för tack-filmerna där körer sjunger för överraskade licensbetalare.

– Körfilmerna är en process, som vi inte har lagt ner, utan kanske kommer att ta upp igen. Nu ville vi appellera till en svår målgrupp, som vi inte har nått ut till innan. Det tror jag att vi kan göra med den här kampanjen, säger Per Leander, kommunikationschef på Radiotjänst.

Förhoppningen hos Radiotjänst är att kampanjen kommer att sprida ringar på vattnet. Redan idag tycks den ha fått gehör.

­– Det har laddats upp 500 nya bilder i kvarten, såg jag senast jag kollade, säger Per Leander.

Nästa vecka kommer kampanjen att synas även i de mer traditionella medierna. En reklamfilm kommer att visas på tv och bio. Filmen är en teaserversion av tack-filmen med Stina Ekblad, men där personen som tackas inte syns. På biograferna kommer det även att hänga film-posters för Hjälten, som är namnet på tack-filmen.

Även i radio kommer det att tackas. Filmrecensenterna Nils Petter Sundgren och Orvar Säfström bedyrar sig själv, från och med nästa vecka.

– För en gång skull får de chans att recensera sig själva. De ger sig själva ett högt betyg och tycker att de spelat fantastiskt, säger Andreas Englund på Draft FCB.

Draft FCB

AD: Andreas Englund

Copy: Jesper Eronn

CD: Anders Dalenius

Projektledare: Per Hellberg

Produktionsledare: Marina Floresjö

Byråproducent: Markus Ahlm, Colony

Regi: Max Vitali, Callboy

Producent: Mattias Coldén, Callboy

Webbansvarig: Johan Brandström, Stopp

Amina Djemili

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt