Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Rädda Barnen tar hjälp av Pippi Långstrump i global kampanj

Publicerad: 21 maj 2019, 09:17

Karaktären Pippi Långstrump blir ansiktet utåt i globalt samarbete som ska stötta utsatta flickor på flykt.

Ämnen i artikeln:

Rädda Barnen

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Hjälporganisationen Rädda barnen och Astrid Lindgren AB, som äger rättigheterna till karaktären Pippi Långstrump, har ingått ett globalt samarbete i syfte att förbättra situationen för barn och flickor på flykt. 

Samarbetet sker samtidigt som den första boken om Pippi Långstrump fyller 75 år. I den globala kampanjen varvas klipp på Pippi Långstrump med bilder på utsatta flickor som tvingats fly undan krig. 

”Astrid Lindgren skrev den första boken om Pippi Långstrump under andra världskriget, när miljontals tvingades att fly. Idag är fler barn än någonsin på flykt. Flickor är särskilt sårbara”, lyder copyn. 

– Save the Children är glada och stolta över samarbetet med Astrid Lindgren Aktiebolag. Astrid Lindgren var en verklig barnrättshjälte. Det här partnerskapet gör det möjligt för oss att investera i program för barn på flykt med ett speciellt fokus på flickor. Flickor utsätts för större risker under varje skede av sin flykt. Vi är tacksamma för stödet från Astrid Lindgren Aktiebolag, det kommer att hjälpa oss i vårt arbete för dessa flickor, säger Lena Ingelstam, chef Internationella programmet Rädda Barnen, i ett pressmeddelande. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev