Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Rädda Barnen tar hjälp av Pippi Långstrump i global kampanj

Publicerad: 21 Maj 2019, 09:17

Karaktären Pippi Långstrump blir ansiktet utåt i globalt samarbete som ska stötta utsatta flickor på flykt.


Ämnen i artikeln:

Rädda Barnen

Hjälporganisationen Rädda barnen och Astrid Lindgren AB, som äger rättigheterna till karaktären Pippi Långstrump, har ingått ett globalt samarbete i syfte att förbättra situationen för barn och flickor på flykt. 

Samarbetet sker samtidigt som den första boken om Pippi Långstrump fyller 75 år. I den globala kampanjen varvas klipp på Pippi Långstrump med bilder på utsatta flickor som tvingats fly undan krig. 

”Astrid Lindgren skrev den första boken om Pippi Långstrump under andra världskriget, när miljontals tvingades att fly. Idag är fler barn än någonsin på flykt. Flickor är särskilt sårbara”, lyder copyn. 

– Save the Children är glada och stolta över samarbetet med Astrid Lindgren Aktiebolag. Astrid Lindgren var en verklig barnrättshjälte. Det här partnerskapet gör det möjligt för oss att investera i program för barn på flykt med ett speciellt fokus på flickor. Flickor utsätts för större risker under varje skede av sin flykt. Vi är tacksamma för stödet från Astrid Lindgren Aktiebolag, det kommer att hjälpa oss i vårt arbete för dessa flickor, säger Lena Ingelstam, chef Internationella programmet Rädda Barnen, i ett pressmeddelande. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Rädda Barnen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.