Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Puma uppmanar skåningar att stödja Danmark

Publicerad: 11 Januari 2011, 08:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:26

Puma sponsrar danska handbollslandslaget i VM som spelas i Sverige. Nu gör de en kampanj för att få skåningarna att heja på Danmark.


I januari hålls handbolls-VM för herrar i Sverige. Danmarks matcher kommer i huvudsak spelas i Skåne och därför passar Puma på att göra en specialkampanj där.

- Vi ville göra något för både Danmark och Sverige och med glimten i ögat, skoja till det lite, säger Richard Kull, marknadschef på Puma.

Kampanjen går ut på att skåningarna ska hitta tillbaka till sina danska anor i handbollsyran. Den syns bland annat på gatorna i form av gatumusikanter iklädda danska matchtröjor som sjunger danska sånger.Puma har också ett samarbete med Intersport där de danska matchtröjorna kommer säljas till ett förmånligt pris.

- Man kan ju heja på två lag även om man är svensk. Huvudmålet är dock att hitta en gemenskap och skapa handbollsfeber i Skåne, säger Richard Kull.

Hur tror du svenskarna kommer reagera på er danska kampanj?

- Jag hoppas att folk ser det roliga i det hela och förstår att kampanjen görs med glimten i ögat, det är det vi vill uppnå, säger Richard Kull.

Top Dollar i Malmö är konceptbyrå för Pumas kampanj. Zenith är mediebyrå.

Marie Larsson

dagensmedia.redaktion@almamedia.fi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.