Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Prova livet på flykt

Publicerad: 17 December 2015, 10:08
Uppdaterad: 17 December 2015, 10:51

Använder Virtual Reality för att gestalta livet som flykting.


Ämnen i artikeln:

Jernhusen Media

Sida, UNHCR och Röda Korset annordnar i samarbete med Jernhusen Media ett event på centralstationen i Stockholm där besökarna får möjlighet att uppleva hur livet är på flykt via Virtual Reality.

Detta för att visa människor från hela Sverige hur verkligheten ser ut för några av världens mest utsatta människor.

– Med tanke på hur många som reser till och från Stockholm får vi möjlighet att ge så många som möjligt chansen att med egna ögon se hur människor på flykt har det och hur svenskt bistånd fungerar i praktiken. Valet av plats är också starkt symboliskt då Stockholms Centralstation är den plats där många av höstens flyktingar anlänt, säger Joachim Beijmo, kommunikationschef på Sida, i ett pressmeddelande.

I VR-filmen ”Åtta minuter på flykt” visar den tolvåriga flickan Sidra runt i ett av världens största flyktingläger, Zaatari i norra Jordanien, som nu är hem åt över  80 000 syriska flyktingar.

Röda Korsets VR-film ”Kliv rakt in i en katastrof” är tänkt att ta användaren rakt in i den utsatthet som präglar livet för de människor som är på flykt i Europa.

Sida, UNHCR och Svenska Röda Korset hoppas att filmerna ska visa hur vardagen ser ut för några av världens mest utsatta människor och även uppmärksamma vad Sverige bidrar till som en av världens största givare inom humanitär hjälp.

VR-filmerna går att se på stationen den 18 december, som även är FN:s Internationella dag för migration.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Jernhusen Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.