Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Postkodlotteriet slår ett slag för gemenskapen grannar emellan

Publicerad: 21 December 2016, 06:00
Uppdaterad: 21 December 2016, 07:09

Ett initiativ från Postkodlotteriet, tillsammans med Wenderfalck, ska stärka gemenskapen mellan grannar. Bland annat undersöker företaget "Välkommen in"-skyltar i ett experiment. Se filmen här.


Ämnen i artikeln:

Postkodlotteriet

"Hur väl känner du dina grannar? Kanske umgås ni varje dag, kanske har ni aldrig ens hälsat. Oavsett vilket är dina grannar trots allt några av de personer som lever närmast inpå dig, strax utanför hemmets väggar. Kanske finns en ny vän närmare än du tror. Har du tänkt på det?"

Postkodlotteriet vill öka gemenskapen grannar emellan. I en ny sektion på sin hemsida uppmuntrar företaget fler att lära känna sina grannar. 

"Vi tycker att grannar är någonting fantastiskt. En ocean av personer, med unika berättelser och unika egenskaper, vägg i vägg – eller "trädgård i trädgård" – över hela landet. Människor som hjälper varandra: med posten, med blommorna, med snöskottningen, med hämtningen av barnen. Ett slags ekosystem av vänner och bekanta som gemensamt gör tillvaron hemma lite bättre", skriver företaget på sin hemsida.

I en undersökning som Postkodlotteriet genomfört, tillsammans med Sifo, under hösten (se ovan) bevisar man att personer som känner sina grannar är både tryggare och känner större samhörighet med sin omgivning, till skillnad från de med dålig kontakt till sina grannar.

För att uppmuntra initiativet med ökad gemenskap mellan grannar har Postkodlotteriet samlat information och inspiration på den avsedda sektionen. Längst ned på den sidan hittar du också ett praktiskt verktyg – något som företaget valt att kalla för ”Välkommen in”-skyltarna – som du kan skriva ut och hänga på ytterdörren. Allt för att signalera till grannarna att du gärna vill lära känna dem bättre. Skyltarna används just nu i ett experiment i ett lägenhetshus.

Se resultatet i filmen nedan:

 

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Postkodlotteriet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.