Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Polisen kampanjar för att minska mörkertalet

Publicerad: 10 September 2009, 09:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Om du tror att du är ful, helt värdelös och att blå märken är en del av vardagen ska du komma till polisen.


Varje år anmäler 14.000 personer någon anhörig för brott. Det är, med polisens egna ord ”förfärligt många”, men långt ifrån hur det egentligen ser ut.

– Det finns ett stort mörkertal och därför gör vi nu en kampanj som riktar sig till dem som ännu inte anmält brott som de utsätts för av en anhörig, säger rikspolischefen Bengt Svenson, i ett pressmeddelande.

Kampanjen går under parollen kalla ”Kom till oss” består av annonser i bland annat dagspress, magasin och kollektivtrafik. Copyn till annonserna spelar på hur ett offer för våld inom nära relationer kan känna sig.

"Om du tror att du är korkad, äcklig och förtjänar en snyting då och då…” ska du gå till polisen, är en av texterna.

Man har också satt upp en kampanjsajt, på www.polisen.se/komtilloss.

Kampanjen vänder sig till alla dem som utsatts för brott av en nära anhörig men som av olika anledningar inte anmält det. Tanken är också att uppmuntra de som sett brotten äga rum att anmäla dem till polisen.

– Vi vet att det finns flera hinder att kliva över innan en anmälan görs och att många tycker att det är skamligt att befinna sig i den utsatta position det innebär att bli slagen och förnedrad av en närstående. Detta har vi tagit hänsyn till i informationen, säger Bengt Svenson.

Polisens reklambyrå är Granath Euro RSCG.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.