Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Planeta i holländskt designsamarbete

Publicerad: 22 Februari 2011, 07:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:20

Byråns första projekt för varuhusjätten Hema - ny hygiendesign.


Byrån Planeta Design inledde ett tag sedan ett samarbete med den holländska varuhuskedjan Hema. Nu är det första projektet ute i butik – en ny design på Hemas ”Body Care” sortiment.

– Det är jättekul, och vi har fått väldigt positiv respons, säger Sandra Planeta, cd på Planeta design.

Planeta är den första utländska byrån som Hema, som enbart säljer sitt eget märke, samarbetar med i förpackningsprojekt. Hittills har projektarbetets fokus legat på bland annat beauty-, mode- och hygienartiklar. Senare under året kommer nya artiklar, däribland sport.

– Vi har förväntningar på att expandera internationellt och utveckla sortimentet. Samtidigt gäller det att inte tappa i förtroende på den holländska marknaden där Hema är så välbekant. Det är en del av vårt samarbete, att ta fram strategier efter hur vi som inte är holländare ser på Hema, säger Sandra Planeta och fortsätter:

– Det är otroligt spännande att få vara med och guida.

Hema har butiker i Holland, Luxemburg, Tyskland, Frankrike och Belgien. Bland Planetas klienter märks bland annat The Body Shop, Lindex, Berns Asiatiska och Brio.

Stephan Drenzel

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.