Piratpartiet ger känga åt "storebror"

2010-07-20 09:03  

Piratpartiet sprider sitt budskap om "storebror" med hjälp av rövarspråket och JO Juice spelar på sin ringa storlek. Vilken annons är bäst? Rösta på Dagensmedia.se.

Idag strider JO Juice och Piratpartiet om att komma vidare i reklamcupen.

JO rider, tillsammans med byrån Stenström Red Cell, på klimatvågen och pryder annonsen med ett tillplattat juicepaket med copyn: "Som liten lämnar man inte så stora spår efter sig". Sedan följer en mindre copytext om varför det är bättre för miljön att köpa koncentrerad juice istället för färdigblandad.

Piratpartiet och byrån Pmochco kör en mer kryptisk stil och använder sig av rövarspråket för att föra ut sitt budskap. Annonsen är vit med svart text som lyder: "Alollola soseror inontote upoppop totilollol sostotororebobrororor".

Avkodat blir det alltså: "Alla ser inte upp till storebror".

Annonserna kommer att synas av DN:s jury bestående av: Henrik Stangel, annonsdirektör på DN; Gunilla Herlitz, vd och chefredaktör DN; Anna Romson, frilansande ad; Eric Högfeldt, Droga5; Björn Lindén, Eight Communication; Kajsa Arnoldson, Valentin & Byhr och Fredrik Claesson, Ruth.

Vinnaren presenteras senare i dag.

Therese Johansson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt