Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Persbrandt lämnar Unicef

Publicerad: 31 mars 2011, 05:22
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:15

Skådespelaren Mikael Persbrandt lämnar uppdraget som ambassadör för Unicef, skriver aftonbladet.se.


Ämnen i artikeln:

Mikael PersbrandtUnicef

För ett par veckor sedan rapporterade Metro om att Mikael Persbrandt gripits efter ett besök på krogen Soap Bar, misstänkt för narkotikabrott. Senare har ett flertal medier rapporterat om hans uttalande efter gripandet då han ska ha sagt att han älskar ”kola och rånare”.

Något som Unicef tog starkt avstånd emot.

– Vi beklagar och tar avstånd från detta att han har använt narkotika, det är inget som vi accepterar, sade Ingeborg Ekblom, informationschef på Unicef då till dagensmedia.se.

Nu står det alltså klart att Mikael Persbrandt lämnar sitt uppdrag för Unicef. Han har de senaste åren synts flitigt i reklam från välgörenhetsorganisationen.

– Det har varit oerhört viktigt för Mikael att fokus ligger på Unicefs viktiga arbete och inte på honom själv och detta känns inte längre lika självklart som tidigare, säger skådespelarens agent Peter Jansson till aftonbladet.se.

Beslutet ska ha fattats igår efter samtal mellan Mikael Persbrandt och Unicef.

– Han har varit oerhört värdefull för oss. Han har betytt mycket för att vi ska kunna nå ut till en bred målgrupp och han har lockat många nya givare, säger Ingeborg Ekblom till aftonbladet.se.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mikael PersbrandtUnicef

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev