onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Perfect Fools bygger fjärrstyrt café

Publicerad: 10 februari 2012, 09:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:33

Perfect Fools har byggt ett café med fjärrstyrd inredningsdesign i Helsingfors.

Ämnen i artikeln:

Perfect Fools

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

– Det är ett interaktivt popup-café som kommer att placeras på olika platser i Helsingfors under året, för att pusha för att Helsingfors är designshuvudstad 2012, säger Magnus Eriksson, creative lead på Perfect Fools, som ligger bakom projektet tillsammans med finska Hasan & Partners.

Besökarna på sajten youdesign.fi kan styra inredningen och atmosfären på Kauko café, bland annat genom att ändra ljuset och höjden på möblerna, och se hur cafébesökarna reagerar.

– Genom att leka med med designen vill vi få besökarna att, på ett roligt sätt, upptäcka skillnaderna mellan bra och dålig design och påvisa att design även handlar om funktion, inte bara yta, säger Magnus Eriksson.

Uppdragsgivare är Helsingfors stad.

– I slutändan vill man även få folk att bidra med egna tankar om hur Helsingfors kan bli en bättre stad, säger Magnus Eriksson.

Cafét finns nu i varuhus Forum i Helsingfors men tanken är att det lätt ska kunna flyttas.

Finns det inte risker med att ändra höjden på en stol där någon sitter och dricker kaffe?

– Vi har testat höjd och hastigheter noga för att minimera olycksrisken och även satt upp en skylt som varnar för vad som kan hända. Det finns en även nödknapp om något skulle hända.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev