måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Pensionsmyndigheten kampanjar på farsi

Publicerad: 28 november 2012, 05:30

Pensionsmyndigheten sjösätter en kampanj på arabiska, polska och farsi som ska upplysa om myndighetens verksamhet.

Ämnen i artikeln:

CitatKampanj

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Syftet med kampanjen, som är framtagen tillsammans med Citat, är att sprida kännedomen om Pensionsmyndigheten hos de som talar just farsi, polska och arabiska. Kampanjen fokuseras kring parollen "Alla som arbetar och betalar skatt i Sverige har rätt till pension”.

Kampanjen kommer syns främst som bannerannonser på persiska, polska och arabiska sajter.

– Det är ett slags testkampanj, kan man säga. Vi vill testa hur vi kan jobba med att nå målgrupper som har andra språk än svenska som modersmål, säger Annika Nordgren, kommunikatör på Pensionsmyndigheten och ansvarig för kampanjen, till dagensmedia.se.

Främst riktar sig kampanjen till personer i åldrarna 50-65 år och som har ett annat modersmål än svenska. Detta är första gången som Pensionsmyndigheten går ut med en kampanj som direkt riktar sig till dessa målgrupper.

– Tanken är att vi ska integrera detta i vår kommunikation sedan. Vi hoppas att det här är en del i något större. Vi ska också följa upp kampanjen med intervjuer och se hur målgrupperna tagit emot informationen. Vi har inte testat att göra en riktad kampanj förut, men nu gör vi det eftersom det är viktigt att nå ut till alla, säger Annika Nordgren.

Arbetsgrupp Citat

Mikaela Wollin, projektledare

Sören Klingborn, ad

Emelie Hage, Webb-ad

Måns Lindhagen, copywriter

Pär Johansson, Grand River, specialist mångkulturell kommunikation

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev