Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Partimanikyrer ska bryta isen

Publicerad: 28 Juni 2017, 11:33
Uppdaterad: 13 April 2018, 14:14

Centerparties manikyr med "Annie Lööf-luggen" framtagen av riksdagsledamoten Kristina Yngwe.

Pr-byrån Juno och Depend sätter Annie Lööfs lugg på Almedalenbesökarnas naglar.


Ämnen i artikeln:

Juno PRAlmedalen

Skönhetsvarumärket Depend har parat ihop sig med pr-byrån Juno för att i samband med Almedalen låta besökare måla naglarna i "partifärger".

De olika nagellacken har valts av representanter från de olika partierna. Både Feministiskt Initiativs partiledare Gudrun Schyman, Per Schlingmann, före detta partisekreterare för Moderaterna och Grön Ungdoms språkrör Hanna Lidström har varit med och tagit fram olika "partimanikyrer".

För besökare som inte vill skylta med sin partifärg finns även en "politisk vilde-manikyr" som valts av statsvetaren Stig-Björn Ljunggren.

Caroline Jungsand, grundare av Juno, säger att hon tror att de olika manikyrerna kan bli en uppskattad isbrytare när alla hälsar och skakar hand med varandra under politikerveckan.

– Med en mingelmanikyr i partifärg så sparar vi några ord och sekunder till varje person och tid är ju som bekant pengar. Skämt åsido, det är aldrig fel med något som kan göra någon glad. Hoppas även på att de olika partierna uppskattar en officiell manikyr, oklart om de har haft de tidigare, det kanske kan bli en tradition, säger hon till Dagens Media.

Hur kom ni på idén?

– Idén kommer från att jag själv för några år sedan hade målat naglarna med varannan Fi-rosa och varannan socialdemokraterna-röd under Almedalsveckan vilket fick mycket uppmärksamhet av människor jag träffade på.

Eftersom pr-byråns "hjärtefråga" är hållbarhet gör man detta tillsammans med Depend eftersom Caroline Jungsand menar att de har kommit långt fram när det gäller veganska och icke-djurtestade produkter.

Hur viktigt är det för er som pr-byrå att närvara under Almedalen?

– Almedalen är en bra plattform för samtal mellan olika människor som kanske inte skulle träffats annars. Ja, och sen är det kul också och det ska man ju inte underskatta kan jag tycka.

En rörlig manikyr-station kommer synas på Visbys gator måndag till onsdag, plats uppdateras under hashtaggen #mingelmanikyren. Vill man se partiernas manikyrer under politikerveckan eller boka en manikyr kan man följa Instagramkontot @mingelmanikyren.

De som designat "mingelmanikyrer":

Per Schlingmann, författare och fd. partisekreterare (m)Linda Snecker, riksdagsledamot (v)Lisa Hedin, kanslichef (s)Gudrun Schyman, partiledare (fi)Robert Hannah, riksdagsledamot (l)Hanna Lidström, språkrör (grön ungdom)Kristina Yngwe,riksdagsledamot  (c)Caroline Szyber, riksdagsledamot (kd)Elin Frendberg (hållbarhet)Stig Björn Johansson, statsvetare (politisk vilde)

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Juno PRAlmedalen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.