Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Partierna laddar för slutspurt i EU-valet

Publicerad: 2 juni 2009, 08:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Några få dagar återstår av valkampanjen inför EU-valet på söndag. Nu lägger partierna i sista växeln i sin kommunikation. Moderaterna använder statsminister Fredrik Reinfeldt som lockbete medan centern kör rikstäckande radio om fred. <b>Lyssna på radioreklamen på Dagensmedia.se.</b>


Moderaternas spurtkampanj börjar på torsdag på webben, i mobilen och utomhus. I kampanjen erbjuder sig Fredrik Reinfeldt att ringa och påminna väljarna att gå till valurnorna och rösta på moderaterna på söndag.

Målet är att samla in 50.000 telefonnummer till människor som vill bli påminda om att rösta.

Många av de andra partierna ökar också på tempot i kommunikationen den här veckan. Socialdemokraterna har dragit igång en ny utomhuskampanj om partiets två prioriterade valfrågor - klimatet och jobben.

Centerpartiet har också nya utomhusannonser, och gör även en rikstäckande radiokampanj. Tre reklaminslag om fred, klimat och jobb sänds Rix FM hela veckan.

Folkpartiet går intensivt på webben sista veckan, parlamentskandidaten Marit Paulsen och partiledaren Jan Björklund som frontfigurer. De spelar in dagliga kommentarer till aktuella händelser som visas på annonsplats på bland annat DN.se och DI.se.

- Vi har tagit intryck från valrörelsen i Danmark. Med rörlig bild på webben kan vi vara mer reaktiva än vad vi brukar i köpta medier. Det är ett sätt att vara snabbare i kommentaren och kanske kunna leverera nyheter, säger partisekreteraren Erik Ullenhag.

Miljöpartiet lägger kraften på centralstationerna i Stockholm och Göteborg där de informerar resenärerna om sin EU-politik. På centralstationen i Stockholm har man skapat en översvämningsinstallation tillsammans med JCDecaux, med livbåtar och sjunkande bilar.

- Vi räknar med tre mandat och det känns som att vi har det inom räckhåll, säger Magnus Johansson, som sitter i partistyrelsen.

Hör Centerpartiets radiokampanj:

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.